Verwijderd
Foto: Overig: Leinserondweg 11
Foto: Overig: Leinserondweg 11
Foto: Overig: Leinserondweg 11
Foto: Overig: Leinserondweg 11
Foto: Overig: Leinserondweg 11
Foto: Overig: Leinserondweg 11
Foto: Overig: Leinserondweg 11
Foto: Overig: Leinserondweg 11
Foto: Overig: Leinserondweg 11
Foto: Overig: Leinserondweg 11
Foto: Overig: Leinserondweg 11
Foto: Overig: Leinserondweg 11
Foto: Overig: Leinserondweg 11
Foto: Overig: Leinserondweg 11

Omschrijving

Deze fraaie, rietgedekte (2/3e deel) krukhuisboerderij genaamd "Venhof" is gelegen in het buitengebied van Zijtaart. Dit karaktervolle object is oorspronkelijk gebouwd in 1772, hiermee behoort het tot één van de oudste objecten welke in het buitengebied van Zijtaart gelegen zijn.

Naast de woonboerderij met achterhuis heeft u de beschikking over een royaal bijgebouw met afhang, zeven paardenboxen, open veldschuur en een weiland. Dit object is uitermate geschikt voor de echte paardenliefhebber

VRAAGPRIJS

€ 575.000,00 kosten koper

AFMETINGEN

Inhoud woonhuis ca. 695 m³;

Vloeroppervlakte achterhuis ca. 204 m²;

Vloeroppervlakte voorhuis ca. 693 m²;

Vloeroppervlakte voormalige varkensstal ca. 164 m²;

Vloeroppervlakte garage ca. 14 m²;

Vloeroppervlakte berging/washok ca. 18 m²;

Vloeroppervlakte werkplaats ca. 8 m²;

Vloeroppervlakte dwarsbouw ca. 200 m²;

Vloeroppervlakte paardenstal ca. 140 m²;

Vloeroppervlakte houten veldschuur ca. 144 m²;

Perceel oppervlakte 01.08.75 ha;

Omschrijving

BEGANE GROND

ENTREE

De entree geeft toegang tot de keuken, de woonkamer en de trapopgang naar de eerste verdieping. De entree is voorzien van een houten vloerafwerking. In de meterkast bevindt zich de stroomvoorziening voorzien van een krachtgroep (35 ampère).

WOONKAMER

De woonkamer is voorzien van een houten vloerafwerking. De wanden zijn grotendeels voorzien van stucwerk en deels van schoonmetselwerk. Het plafond is afgewerkt met houten schroten. In de woonkamer treft u de originele schouw aan welke thans niet in gebruik is, tevens heeft u in de woonkamer de beschikking over een traditionele houtkachel welke de gehele woon-, slaapkamer en keuken in de koude wintermaanden extra verwarmt naast de aanwezige centrale verwarming.

SLAAPKAMER

De slaapkamer is in ca. 1933 aangebouwd en beschikt nog over enkele authentieke kenmerken. Hier bevindt zich o.a. een originele schouw en het originele balkenplafond. De houten vloer is bedekt met vloerbedekking, de wanden zijn afgewerkt met stucwerk.

KEUKEN

De traditionele keuken is in 2008 grotendeels verbeterd en beschikt over een natuurstenen werkblad, een vaatwasser, een oven, een keramische kookplaat, een koelkast, een dubbele RVS spoelbak, een afzuigkap en volop bergruimte. De vloer heeft een houten afwerking, de wanden zijn gedeeltelijk betegeld waarboven afgewerkt met stucwerk. Het plafond is afgewerkt met houten schroten. Vanuit deze ruimte heeft u toegang tot het portaal met toilet, de woonkamer, de geheel betegelde kelder alsmede de opkamer.

KELDER

De royale, manshoge kelder (ca. 36 m³) is voorzien van natuurlijke ventilatie. Ideaal voor de opslag van uw proviand.

OPKAMER

Één van de vele traditionele kenmerken van een boerderij is de aanwezigheid van een opkamer. Ook in deze boerderij treft u een opkamer aan waarvan de vloer is bedekt met vloerbedekking, de wanden zijn behangen en het plafond is uitgevoerd met zachtboard. Momenteel is de opkamer in gebruik als kantoorruimte.

PORTAAL

Vanuit het gedeeltelijk betegelde portaal heeft u toegang tot de buitenruimte, het achterhuis, het toilet en de badkamer.

BADKAMER

De geheel betegelde badkamer is uitgevoerd in een lichte kleurstelling en is voorzien van een ligbad met thermostaatkraan, een aparte douchecabine met thermostaatkraan, een wastafel en een inbouwkast. Het plafond is afgewerkt met kunststof schroten.

SEPARAAT TOILET

De ruimte is uitgerust met een tegelvloer, geheel betegelde wanden en het plafond is afgewerkt met kunststof schroten. In de ruimte is tevens een fonteintje aanwezig.

Eerste verdieping

De gehele eerste verdieping is ingedeeld middels getimmerde wanden, het betreft een open ruimte welke van het achterhuis gescheiden is middels een brandmuur.

OVERLOOP

Op de overloop bevindt zich vloerbedekking op de vloer, ook treft u op de overloop een wastafel aan. De overloop biedt toegang tot twee slaapkamers en de droogzolder.

DRIE SLAAPKAMERS

Alle slaapkamers zijn voorzien van dezelfde afwerking. De vloeren zijn bedekt met vloerbedekking en de wanden zijn voorzien van stucwerk. Het plafond is afgewerkt met zachtboard. Eén van de slaapkamers beschikt over drie inbouwkasten en één van de slaapkamers beschikt over twee inbouwkasten.

DROOGZOLDER

De zolder is momenteel in gebruik als bergruimte en als droogruimte voor de was. Op de droogzolder bevindt zich een 120 liter Inventum-boiler.

Overige verdiepingen

ACHTERHUIS (VOORMALIG JONGVEESTAL)

Het achterhuis is gebouwd in 1772 en mettertijd aangepast.

De muren zijn met stenen opgetrokken (steens). De vloer is uitgevoerd met beton, het dak is deels bedekt met pannen (1/3e deel) en grotendeels met riet (2/3e deel). Het geheel is constructief uitgevoerd met houten staanders en de traditionele rondhouten kapconstructie. In het achterhuis is een verdieping gerealiseerd, door middel van het aanbrengen van eiken ribben op de rondhouten constructie.

De royale bergruimte is voorheen gebruikt ten behoeve van de opslag van hooi, het kan evenwel goed dienst doen voor de opslag voor andere doeleinden. Daarnaast treft u mestkelders aan welke zijn bedekt met betonnen roosters, de mestkelders zijn aangesloten op een gierkelder met een inhoud van ca. 75 m³.

Momenteel is het achterhuis deels in gebruik als opslagruimte, er is tevens een deel van het achterhuis aangewend ten behoeve van een paardenstal. In deze ruimte zijn twee paardenboxen gesitueerd, behorend tot de huidige huurder.

Afmeting: ca. 18.14 x 12.20 = 221.31 m²

VOORMALIGE VARKENSSTAL

De stal is gebouwd omstreeks 1900 en uitgebreid in 1969 en 1974. De muren zijn met stenen opgetrokken (spouw), de vloer is uitgevoerd met beton. Het dak van de hoofdbouw is gedekt met pannen, het dak van de dwarsbouw is bedekt met golfplaten. Onder de stallen bevinden zich lege mestkelders. De berging, werkplaats en de garage bevinden zich onder één dak. In de dwarsbouw treft u de voormalige varkensstallen aan welke thans niet meer in gebruik zijn, het achterste gedeelte van de dwarsbouw is in gebruik als paardenstal.

BERGING

Achter de woning bevindt zich een berging/washok van deels steens en deels halfsteense muren. De berging is voorzien van een betonvloer en een balkenplafond en is voorzien van stalramen. Tevens treft u hier de aansluiting voor de was apparatuur aan.

WERKPLAATS

De opslagruimte/werkruimte is de voormalige melkkamer. Voor deze ruimte bevindt zich de gasmeter. Het dak van de opslagruimte is bedekt met pannen. Boven deze ruimte bevindt zich een open zolder.

GARAGE

In de afhang bevindt zich de garage welke geheel is opgetrokken met bakstenen (spouw) en met golfplaten is gedekt. De garage beschikt over openslaande deuren.

SCHUUR

De ruimte is onderverdeeld in drie afdelingen (gemetseld) en een opslagruimte. De stal is opgetrokken in spouw en het dak is geïsoleerd. Daarnaast is de stal voorzien van een waterleiding en elektra.

Afmeting: ca. 21 x 9.74 = 204,54 m²

PAARDENSTAL

De paardenstal is opgetrokken in spouw en heeft een ruwe betonnen vloer. In de paardenstal bevinden zich zeven boxen en voldoende manoeuvreerruimte. Vanuit deze ruimte heeft u middels een royale schuifdeur toegang tot het aangrenzend weiland.

Afmeting: ca. 14.20 x 9.74 = 138,31 m²

HOOIBERG

De hooiberg is 12 x 12 meter groot, is geheel opgetrokken met hout en heeft een open voorzijde. Het dak is bedekt met golfplaten.

TUIN

De tuin is voorzien van een grasveld, fraai aangelegde bloemborders, een terras en een aangrenzend weiland. Tevens treft u aan de overzijde van de weg een weiland aan, wat tevens tot het object behoort.

Bijzonderheden

LOCATIE

Gelegen in het buitengebied van Zijtaart.

PARKEERGELEGENHEID

Voldoende op eigen terrein.

OPLEVERINGSNIVEAU

Bouwaard

Vloer : Voorhuis beschikt over betonnen begane grond, verdiepingsvloer is uitgevoerd met hout.

Gevel : De muren zijn met stenen opgetrokken (steens)

Kozijnen : De woning is voorzien van houten kozijnen met isolerende beglazing ter plaatse van de begane grond.

Dak : Rondhouten kapconstructie

Verwarming : Centrale verwarming geschiedt middels een Combi Intergas Kopag HRE 36/30 CV-ketel. (2011)

Klik voor volledige omschrijving

Eijkemans Vastgoedadvisering

Laagveld 26

5735CC Aarle-rixtel

0492-371337

info@eijkemans.nl

http://www.eijkemans.nl

Kenmerken

Algemeen
Prijs € 575.000 k.k.
Status Verwijderd
Aanvaarding In overleg
Soort object Overig
Soort grond -
Woning
Bouwtype Bestaande bouw
Bouwjaar -
Perceeloppervlakte 1.09 Ha
Woonoppervlakte -
Inhoud -
Daktype -
Dakmateriaal -
Indeling
Aantal woonlagen -
Aantal kamers -
Aantal slaapkamers -
Badkamervoorzieningen -
Energie
Energielabel -
Soort verwarming -
Isolatievormen -
Buiten
Tuin Nee
Tuintype -
Tuinoppervlakte -
Parkeerplaatsen garage -