Omschrijving

LANDELIJK WONEN & ONDERNEMEN
Volop ruimte voor het realiseren van al jouw (woon)dromen in combinatie met hobby's of werk, deze woonboerderij biedt veel mogelijkheden!

ALGEMEEN:
Gelegen in het buitengebied van Toldijk, tussen Toldijk en Hummelo, een veelzijdige locatie op een perceel van 00.67.45 ha.
Alle dagelijkse voorzieningen als winkels, kerken, scholen (basis- en middelbaar onderwijs) zijn er te vinden. Daarnaast staat u met 15 minuten in het centrum van Zutphen en met 35 minuten in het centrum van Arnhem.

De huidige eigenaren hebben op deze locatie een goed lopend concept opgebouwd; naast het houden van Limousin runderen (ruimte voor 50 dieren) wordt het vlees van de runderen gebruikt voor de eigen productie van ambachtelijke rundvleeskroketten en bitterballen. Deze producten worden met veel succes geleverd aan de Achterhoekse horeca, streekwinkels etc.

De koper van deze locatie kan dit concept desgewenst overnemen en voortzetten.
Een unieke kans om een financieel gezond bedrijf/concept binnen de agrarische sector en horeca over te nemen. Je moet alleen beschikken over een flinke dosis passie voor beide sectoren!
Liever genieten van alle rust en ruimte die deze locatie te bieden heeft, een andere onderneming starten of een bestaand bedrijf meeverhuizen? Deze locatie biedt voldoende mogelijkheden! De aanvaarding vindt plaats in overleg.

BEEKSTRAAT 8 TOLDIJK
De locatie heeft de bestemming "Agrarisch". Kopers dienen zelf onderzoek te doen naar de gebruiksmogelijkheden in overeenstemming met het bestemmingsplan. Mogelijk is de gemeente Bronckhorst bereid om de bestemming van "Agrarisch" te wijzigen naar "Wonen", mits dat milieutechnisch geen bezwaar oplevert.
Wij adviseren u om hierover contact op te nemen met de afdeling Ruimtelijke Ordening van de gemeente Bronckhorst en een eigen deskundige te raadplegen hieromtrent.

Op het perceel is een zakelijk recht als bedoeld in artikel 5, lid 3, onder b, van de Belemmeringenwet Privaatrecht gevestigd door Liander N.V., daarnaast is er een opstalrecht nutsvoorzieningen gevestigd door de Gemeente Bronckhorst.

Tevens is er op het perceel een erfdienstbaarheid van overpad gevestigd, om te komen en te gaan met landbouwvoertuigen van de Beekstraat tot aan de achterliggende percelen landbouwgrond. De erfdienstbaarheid loopt op over het bestaande pad, te zien op bovenstaande afbeelding aan de rechterzijde, weergegeven in blauw.
Verder heeft de eigenaar van Beekstraat 8a de mogelijkheid om gedeeltelijk het pad te gebruiken als dienend erf om te komen en te gaan naar heersend erf, weergegeven in blauw.

WOONBOERDERIJ
Bouwjaar 1924, gebruiksoppervlakte wonen 131 m2, bruto inhoud woonruimte 830 m3.

Indeling
U komt binnen via de voordeur, aanbouw, het achterhuis of de woonkeuken.
Vanuit de hal heeft u toegang tot woonkamer, kantoor, opkamer en trapopgang naar de eerste verdieping en kelder (circa 12 m2). Vanuit de woonkamer loop je de woonkeuken binnen en vanuit hier door naar het traditionele achterhuis. Via het achterhuis is er toegang tot de aanbouw met badkamer, apart toilet en bijkeuken.

De eerste verdieping geeft toegang tot drie slaapkamers. De vliering is bereikbaar middels een luik.

Bijzonderheden
De woning is voorzien van houten kozijnen met enkel glas. De woning is goed onderhouden en deels voorzien van dak- en gevelisolatie middels na isolatie. De rietenkap is in 2017 vervangen en de buitenzijde van de woning is in 2022 voorzien van gedeeltelijk nieuw schilderwerk. De CV-ketel is in volledige eigendom en in 2017 nieuw geplaatst. Energielabel E is toegekend aan de woning.

TUINSCHUUR / GARAGE
Bouwjaar omstreeks jaren '60 en garage gedeelte omstreeks de jaren '90.
Totale oppervlakte 145 m2.

Bouwaard
Steens gemetseld, houten vakwerkspanten en een oud Hollandse dakpan.

Inrichting/gebruik
De tuinschuur is onderverdeeld in meerdere ruimtes, een garage, overdekt terras, bergruimte en bergzolder.

OPEN FRONTSTAL
Bouwjaar 2018.
Oppervlakte 420 m2.

Bouwaard
Stalen spanten met staanders en houten gordingen. De vloer is voor grotendeels voorzien van beton. Zonnedak met zonnepanelen vanuit de Achterhoekse Groene Energie maatschappij. Voor het zonnedak is een recht van opstal gevestigd, deze loopt tot en met 16 juli 2034.

Inrichting/gebruik
Ruimte voor 50 stuks vleesvee op stro, verdeeld over meerdere groepshokken. Voerhek met buizensysteem en een selectieruimte voor separatie en behandelbox.
De container naast de open frontstal is gevuld met de installatie/ omvormers voor de zonnepanelen en met een ontijzeringsysteem welke niet is aangesloten.
Er is een bulksilo aanwezig van 4 ton.

LOODS (PRODUCTIERUIMTE)
Bouwjaar omstreeks 1979, geheel gerenoveerd in 2017.
Oppervlakte 365 m2.

Bouwaard
Baksteen gemetseld met spouw en spouwisolatie, stalen spanten met houten gordingen en sandswichpanelen. Achterzijde voorzien van houten betimmering (2022), nieuwe overheaddeur en twee loopdeuren.

Inrichting/gebruik
Kantoorruimte, kantine, werkplaats, ontvangstruimte en een ruime productieruimte voor op dit moment de productie van kroketten en bitterballen. Deze ruimte is erg steriel en voorzien van de volgende inrichting: vriescel, koelcel, koelkast, kookketels, gehaktmolen, vaatwasser, koelwerkbanken, vormmachine, lopende band (2x), frituren, paneer -eiwitteerlijn, twee digitale weegschalen en diverse roerende zaken.

Aan de rechter voorzijde is onder de grond een vetafscheider geplaatst.

OUDERDOMSCLAUSULE
De woning wordt verkocht met een zogenoemde ouderdomsclausule. Dit houdt in dat de woning meer dan 90 jaar oud is, wat betekent dat de eisen die aan de bouwkwaliteit mogen worden gesteld aanzienlijk lager liggen dan bij nieuwe(re) woningen. Tenzij de verkoper de kwaliteit ervan heeft gegarandeerd, staat hij niet in voor de funderingen, leidingen voor de elektriciteit, water en gas, de riolering en de aanwezigheid van doorslaand of optrekkend vocht.

Onderstaande documenten zijn op aanvraag beschikbaar:
- Energielabel
- Melding Activiteitenbesluit
- Overeenkomst Zonnedak
- Besluit vergunningsaanvraag intern salderen
- Lijst van zaken
- Vragenlijst

VERGUNNINGEN EN BESTEMMING
Het object is gelegen in het bestemmingsplan ‘Landelijk gebied Bronckhorst’, vastgesteld op 17 mei 2017. De locatie heeft een enkelbestemming ‘Agrarisch’, met een dubbelbestemming ‘Waarde – Archeologische verwachting 3’. Daarnaast rust op de locatie de functieaanduiding ‘Intensieve veehouderij’.

Op 12 mei 2020 is er een melding gedaan volgens het Activiteitenbesluit milieubeheer (Activiteitenbesluit). Volgens de melding kunnen de volgende dieren binnen het bedrijf worden gehouden: 50 vleesstieren en overig vleesvee van circa 8 tot 24 maanden (roodvleesproductie), onder Rav- code A 6.100.

Op 28 december 2020, met aanvulling op 15 juni 2021, is er een aanvraag gedaan in het kader van hoofdstuk 2 Wetnatuurbescherming. Het betrof een aanvraag op basis van intern salderen. Op 7 oktober 2021 is het definitieve besluit ontvangen: “Op 20 januari 2021 heeft de Raad van State een belangrijke uitspraak gedaan in het stikstofdossier, namelijk dat sinds de wetswijziging op 1 januari 2020 intern salderen vergunningsvrij is. Wij weigeren u de vergunning omdat uw aanvraag niet vergunningplichtig is”.
Gezien voorgenoemde en referentiesituatie is het aannemelijk te maken dat de huidige dieraantallen gehouden mogen worden.

Klik voor volledige omschrijving

DLV Makelaardij B.V.

Oostwijk 5

5406XT Uden

0413-336800

info@dlvadvies.nl

http://www.dlvadvies.nl

Kenmerken

Algemeen
Prijs € 749.000 k.k.
Status Beschikbaar
Aanvaarding In overleg
Soort object Overig
Soort grond Zavel
Woning
Bouwtype Bestaande bouw
Bouwjaar 1924
Perceeloppervlakte 6745 m²
Woonoppervlakte -
Inhoud -
Daktype -
Dakmateriaal -
Indeling
Aantal woonlagen -
Aantal kamers -
Aantal slaapkamers -
Badkamervoorzieningen -
Energie
Energielabel -
Soort verwarming -
Isolatievormen -
Buiten
Tuin Nee
Tuintype -
Tuinoppervlakte -
Parkeerplaatsen garage -