Verwijderd

Omschrijving

Zeer complete vijf sterren manege/paardenhouderij met bedrijfswoning, tuin, loods, twee binnen rijhallen, ca. 90 paardenboxen, opslagruimte, longeercirkel(overdekt), stapmolen(overdekt), twee dressuurpistes, springpiste, foyer, twee appartementen, galoppeerbaan, bedrijfserf, weiland en verdere aanhorigheden op circa 4.05.86 ha grond.

Situering
Te midden van een landelijke en bosrijke omgeving ligt deze schitterende vijf sterren manege (nabij Roosendaal). Op korte afstand van uitvalswegen en met de voorzieningen van de steden Roosendaal en Bergen op Zoom. De woning is gelegen nabij diverse bosgebieden, welke bijzonder geschikt zijn voor het betreden met paarden, wandelen of andere recreatieve activiteiten.

Indeling
Bedrijfsgebouwen

Binnenrijbaan I
De rijhal (circa 20m x 60m) is gebouwd omstreeks 2003 en is opgetrokken in een traditionele bouwconstructie, bestaande uit stalen spanten. De gevels zijn opgetrokken uit baksteen metselwerk en borstwering met daarboven aan de binnen- en buitenzijde gepotdekselde geïmpregneerde houten planken. De hal is voorzien van een golfplaten dak met licht doorlatende platen en Agterbergbodem. De bak geeft toegang tot het buitenterrein en de paardenboxen in de aangrenzende stallen. De volgende nutsvoorzieningen zijn aanwezig: water, elektra (220 V, 380V krachtstroom) en riolering.

Foyer
Het foyer is tevens gebouwd omstreeks 2003. De bijeenkomstruimte is opgetrokken met baksteen. Het foyer is voorzien van een bar, een restaurant met uitzicht op de binnenpiste en een buitenterras. Tevens beschikt de foyer over toiletgroepen en een meterkast. De opp. van de foyer bedraagt circa 200 m². Boven de foyer bevindt zich een keuken en bergruimte.

Hoofdstalruimte I
De stal is eveneens gebouwd omstreeks 2003. Deze luxe stal is voorzien van een dubbele gang met golfplaten dak en een lichtstraat. Tevens is er een natuurlijke ventilatie d.m.v. de te openen nok van de stallen. De stalruimte bestaat uit 80 zeer ruime boxen met een te openen tralierek en drink- en voerbakken. De inrichting van de stallen zorgt voor veel lichtinval en voldoet aan de hoogste eisen van hygiëne en veiligheid. Tussen de boxen is er een breed looppad voor goede toegankelijkheid naar de paarden. De boxen kunnen gezamenlijk of apart worden uitgemest door de schuifbare wanden. Het gangpad met binnenboxen geeft toegang tot de beide binnenmaneges en het buitenterrein. Bij deze boxen zijn er ruime verzorgingsplaatsen, 2 zadelkamers, 4 spuitplaatsen waarvan 2 met warm water aansluiting en 4 poetsplaatsen waarvan twee met een solarium.

Binnenrijbaan II
De rijhal (circa 20 m x 40 m) is gebouwd omstreeks 1980. De rijhal is voorzien van een golfplaten dak met licht doorlatende platen en Agterbergbodem. De bak geeft toegang tot het buitenterrein. Modernisering en renovatie hebben plaats gevonden in 2003.

Zijstal
(Bouwjaar 2003). De zijstal is voorzien van 10 paardenboxen, 1 zadelkamer en 3 poetsplaatsen met watervoorziening en beschikt over een box welke is voorzien van een VITA floor.

Naast alle bovengenoemde elementen zijn in het complex ook de volgende faciliteiten aanwezig:
• Een loods (afmeting: 30 m x 12 m¹) met nog enkele paardenboxen en machineopslag;
• Twee appartementen;
• Een multifunctionele bedrijfs-/praktijkruimte;
• Diverse ponystallen;

Buitenterrein:
Het buitenterrein bestaat onder andere uit:
• Voldoende afgerasterde weilanden met een oppervlakte van circa 3 ha voor de uitloop van de paarden. De weilanden bestaan uit zandgrond met een goede waterafvoer;
• Een overdekte trainings-/stapmolen voor vier paarden, waarbij verschillende standen en snelheden mogelijk zijn;
• Overdekte longeerpiste;
• Galoppeerbaan van 600 meter waarbij de paarden kunnen uitstappen, uitdraven en galopperen;
• Drie buitenrijbanen (2 dressuurpistes waarvan één verlicht en 1 springpiste) voorzien van een Agterbergbodem. De twee dressuurpistes hebben een afmeting van 20,00 x 60,00 m¹;
• Fourage opslag;
• Voldoende parkeergelegenheid (ca. 5.000 m²) op eigen terrein met buitenverlichting.
• Totaal 3 silo’s voor mengvoeder;
• Mestput;
• Hondenkennel;
• Vijver;
• Geitenweide.

De woning
De woning is gebouwd in 1953 en is volledig verbouwd in 2016. De woning heeft een traditionele gedegen bouwconstructie bestaande uit metselwerk spouwmuren, een betonnen begane grondvloer, gedeeltelijk betonnen en gedeeltelijk houten verdiepingsvloer en een volledig geïsoleerd zadeldak gedekt met pannen. De gehele woning is voorzien van hardhouten kozijnen met dubbele beglazing. De verwarming en warmwatervoorziening geschiedt middels een cv-combiketel (bouwjaar 2007). De woning heeft een totale inhoud van circa 700 m³.

De woning is als volgt ingedeeld:

Begane grond: De hal/ entree (circa 28 m²) is afgewerkt met stucwerk als wand- en plafondafwerking en een tegelvloer als vloerafwerking. De hal beschikt over een vaste kast en een toilet. Tevens is in de hal de meterkast gesitueerd. Vanuit de hal is de woonkamer bereikbaar.
Het toilet is afgewerkt met kunststof als plafondafwerking en tegels als wand- en vloerafwerking en beschikt over een staand closet.

De woonkamer is afgewerkt met stucwerk als wandafwerking, een balkenplafond en een tegelvloer als vloerafwerking. Tevens beschikt de woonkamer over een sfeervolle haard en twee dubbele tuindeuren welke toegang geven tot de ruime tuin.

De leefkeuken is afgewerkt met stucwerk als wand- en plafondafwerking en tegels als vloerafwerking. De keuken beschikt over een enkele spoelbak, een designkraan, een combi oven/magnetron, een koffiezetapparaat, een 5-pits inductiekookplaat, een vaatwasser, twee koelkasten, twee vriezers (allen AEG) en diverse onder- en bovenkastjes. Vanuit de keuken is de bijkeuken bereikbaar. Tevens beschikt de keuken over een tuindeur welke toegang geeft naar de tuin.

De bijkeuken is afgewerkt met stucwerk als wand- en plafondafwerking en een tegelvloer als vloerafwerking. De bijkeuken is voorzien van een ruime inbouwkast en een aansluiting voor de wasmachine. Tevens is er een toegang naar buiten.

De gameroom is afgewerkt met een schrootjes plafond, stucwerk als wandafwerking en een tegelvloer als vloerafwerking.

1e verdieping

De overloop is afgewerkt met stucwerk als wand- en plafondafwerking en laminaat als vloerafwerking. De overloop beschikt over een bergkamer. Via de overloop zijn de twee slaapkamers en badkamer bereikbaar.

De master bedroom is afgewerkt met stucwerk als wandafwerking, een balkenplafond en laminaat als vloerafwerking. De master bedroom beschikt over een inbouwkast.

De badkamer is afgewerkt met deels stucwerk, deels tegels als wandafwerking, stucwerk als plafondafwerking en tegels als vloerafwerking. De badkamer beschikt over een hangend closet, een vrijstaand bad en twee wastafels.

Slaapkamer 2 is eveneens voorzien van een badkamer met douche.

Bijzonderheden
De sfeervolle tuin is voorzien van een overkapping, een gazon met sfeervolle terrassen en fraaie, meerjarige sierbeplanting.

Bestemmingsplan
Het perceel is gelegen in het bestemmingsplan “Buitengebied” c.q. “Buitengebied 1e herziening”. Heeft bestemming manege en recreatie. Meer informatie over dit bestemmingsplan kunt u opvragen bij Gemeente Roosendaal of op ons kantoor.

Overige:
• Milieuvergunning aanwezig voor het houden van 80 paarden;
• Houden van wedstrijden mogelijk;
• Horecamogelijkheden;
• Voor privégebruik en/of pensionstalling mogelijk;
• Manegebestemming.

Klik voor volledige omschrijving

Staal Makelaars B.V.

Brieltjenspolder 40

4921PJ Made

0162-570471

info@staalmakelaars.nl

http://www.staalmakelaars.nl

Kenmerken

Algemeen
Prijs  
Status Verwijderd
Aanvaarding In overleg
Soort object Paardenhouderij
Soort grond Zand
Woning
Bouwtype Bestaande bouw
Bouwjaar 2003
Perceeloppervlakte 4.06 Ha
Woonoppervlakte -
Inhoud -
Daktype -
Dakmateriaal -
Indeling
Aantal woonlagen -
Aantal kamers -
Aantal slaapkamers -
Badkamervoorzieningen -
Energie
Energielabel -
Soort verwarming -
Isolatievormen -
Buiten
Tuin Nee
Tuintype -
Tuinoppervlakte -
Parkeerplaatsen garage -