Verwijderd
Foto: Paardenhouderij: Boomdijk
Foto: Paardenhouderij: Boomdijk
Foto: Paardenhouderij: Boomdijk
Foto: Paardenhouderij: Boomdijk
Foto: Paardenhouderij: Boomdijk
Foto: Paardenhouderij: Boomdijk
Foto: Paardenhouderij: Boomdijk
Foto: Paardenhouderij: Boomdijk
Foto: Paardenhouderij: Boomdijk
Foto: Paardenhouderij: Boomdijk
Foto: Paardenhouderij: Boomdijk
Foto: Paardenhouderij: Boomdijk
Foto: Paardenhouderij: Boomdijk
Foto: Paardenhouderij: Boomdijk
Foto: Paardenhouderij: Boomdijk
Foto: Paardenhouderij: Boomdijk
Foto: Paardenhouderij: Boomdijk
Foto: Paardenhouderij: Boomdijk
Foto: Paardenhouderij: Boomdijk

Omschrijving

Paardenhouderij met vrijstaande woonboerderij binnenrijhal, stallen, schuur, machineberging, weiland en verdere aanhorigheden op circa 02.39.72 ha grond.

Situering
Deze paardenhouderij is vrij gelegen op een unieke plek met landelijk uitzicht op de rondom gelegen landerijen in het buitengebied van Tholen en de bereikbaarheid en voorzieningen van Halsteren en de stad Bergen op Zoom binnen vijftien en twintig autominuten. Scholen, winkels en sportfaciliteiten zijn allen vertegenwoordigd in de stad Tholen.
De locatie is nabij de plaatsen Oud Vossemeer, Steenbergen, Halsteren, Bergen op Zoom, Rotterdam en Antwerpen gelegen. De steden Rotterdam en Antwerpen zijn bereikbaar binnen een half uur.

Indeling
De woonboerderij
De woonboerderij is gebouwd omstreeks 1857 en in 1977 voorzien van spouwmuren. De woning heeft een inhoud van circa 650 m³. Het betreft een traditioneel gedegen bouwconstructie, opgetrokken uit spouwmuren (dubbelsteens), houten begane grondvloer en houten verdiepingsvloer. Het zadeldak is gedekt met pannen. Enkel de woonkamer beschikt over dubbelglas. De woonboerderij wordt verwarmd door middel van centrale verwarming. De gehele woning is voorzien van rolluiken.

De woning heeft de volgende indeling:
De entree geeft toegang tot de woonkamer, de keuken, het toilet, de meterkast, een slaapkamer en de kelder. Op splitlevel niveau bevindt zich de badkamer en middels de rechte steektrap is de eerste verdieping toegankelijk.

De entree is afgewerkt met Portugese tegels als vloerafwerking, deels tegels en deels kunststof panelen als wandafwerking en gipsplaten plafondafwerking.
De kelder heeft een afmeting van twee bij drie meter en heeft een stahoogte van 1,85 meter. De kelder is toegankelijk middels de stenen trap.

De keuken is afgewerkt met tegels als vloerafwerking, deels tegels en deels Spachtelputz als wandafwerking en schrootjes als plafondafwerking.
De keuken beschikt over een enkele spoelbak, elektrisch fornuis, een wasmachine- en drogeraansluiting en diverse boven- en onderkastjes.

De woonkamer is afgewerkt met tegels als vloerafwerking, deels steens muren en deels schoonmetselwerk wandafwerking en schrootjes plafondafwerking. De woonkamer beschikt over zes raampartijen welke voorzien zijn van dubbelglas.

Het toilet is afgewerkt met tegels als vloerafwerking, deels tegels en deels Spachtelputz als wandafwerking en schrootjes als plafondafwerking. Het toilet is voorzien van hangend/staand closet en een fonteintje.
De badkamer is afgewerkt met tegels als vloerafwerking, deels tegels en deels Spachtelputz wandafwerking en gipsplaten plafondafwerking.

De slaapkamer op de begane grond is in 2013 geheel vernieuwd. De slaapkamer is afgewerkt met laminaat als vloerafwerking, stucwerk als wandafwerking en houten balkenplafondafwerking. De slaapkamer is voorzien van een elektrische kachel en airco-inverter.

De bijkeuken/hal is afgewerkt met tegels als vloerafwerking, deels tegels en deels Spachtelputz als wandafwerking en schrootjes als plafondafwerking. De achterdeur geeft toegang tot de tuin, en de patio met jacuzzi. Het dak van de bijkeuken is deels gedekt met pannen en deels met asbesthoudende dak-/golfplaten.

De rechte steektrap met vloerbedekking geeft toegang tot de eerste verdieping. Op de eerste verdieping zijn via de overloop drie slaapkamers bereikbaar. De slaapkamers zijn afgewerkt met vloerbedekking als vloerafwerking, behang/ gipsplaten als wandafwerking en gipsplaten als plafondafwerking. Alle drie de slaapkamers beschikken over een wastafel en opbergruimtes. Eén slaapkamer beschikt over een inloopkast. De vlizotrap geeft toegang tot de bergzolder.

Bijzonderheden
De schuur is gebouwd omstreeks 1856 en heeft een totale oppervlakte van circa 580 m². De schuur is opgetrokken uit steens metselwerk muren en het dak is gedekt met pannen. De schuur beschikt diverse loopdeuren, twee schuifdeuren en kunststof dakgoten. Inpandig in de grote schuur (betonnen vloer) bevinden zich een werkplaats, rijtuigstalling, stro-/hooi opslag en twee aardappelcellen met houten zijwand.

De buitenbak is op twee meter gedraineerd.

De machineberging is gebouwd omstreeks 1974 en heeft een oppervlakte van 130 m². De machineberging is opgetrokken uit een vrijoverspannen stalen
constructie met stalen spanten en houten gordingen. Het dak is gedekt met abc golfplaten met diverse lichtplaten. De machineberging beschikt over een betonnen vloer, borstwering aan de achterzijde, hoogte 0,5 meter, houten achterwand, houten schild aan de voorkant en stalen schuifdeuren (5 m x 3,5 m). Tussen de machineberging en de schuur bevindt zich een aanbouw.

De manegehal is gebouwd omstreeks 2001 en heeft een oppervlakte van circa 2.013 m². De hal is voorzien van een betonnen vloer en de wanden zijn opgetrokken uit stalen damwandprofielplaten. Het dak is gedekt met staal- en lichtplaten met anticondenscoating. De zijwandhoogte van de hal bedraagt 4,5 meter. De hal beschikt over twee overheaddeur, 4,5 meter breed en 4,2 meter hoog en diverse loopdeuren. De hal beschikt over 32 paardenstallen, waarvan zes 3 m x 4,5 m en 26 3 m x 3 m, elk voorzien van drinkbakken met een rondpomp systeem. De tussenwanden van de paardenboxen zijn uitschuifbaar. De stalenspanten van de manegehal hebben een stramienmaat van zes meter.
De manegehal is tevens voorzien van diverse was- en poetsplaatsen, een kantine met toiletgroep in een pontcabine, voldoende zadelkasten en een rijbak met rijbakverlichting.

Op de locatie aan de Boomdijk 4 te Tholen is het houden van 50 paarden momenteel toegestaan volgens de afgegeven milieuvergunning.
Conform het vigerende bestemmingsplan ‘’Buitengebied Tholen’’ van de gemeente Tholen heeft het object met bijgebouwen de bestemming ‘’Enkelbestemming Agrarisch’’. Binnen het bestemmingsplan Agrarisch is onder andere een paardenhouderij toegestaan. Binnen het huidige bestemmingsplan zijn vele nieuwe economische dragers opgenomen, deze nieuwe economische dragers maken het mogelijk dat op een agrarische locatie diverse andere uiteelopende acti-viteiten mogen plaatsvinden. Benieuwd of uw plannen kunnen worden uitgevoerd op deze locatie? Voor nadere informatie over deze bestemmingswijzigingsmogelijkheden kunt u contact opnemen met Staal Makelaars.

Aanvullende informatie
- De volgende nutsvoorzieningen zijn aanwezig: water, elektriciteit, verwarming, drukriolering, aardgas en CAI;
- Het houden van 50 paarden is toegestaan;
- Dijk +/- 1.70 m t.o.v. boerderij;
- Landelijk en rustig gelegen;
- Er is voldoende parkeergelegenheid voor meerder auto’s, vrachtwagens en trailers op eigen terrein;
- De buitenbak is op twee meter gedraineerd;
- Veel weiland, grond 20% afslibbaar;
- De locatie beschikt over vele bestemmingsmogelijkheden;
- Schitterend uitzicht over de omliggende landerijen.

Klik voor volledige omschrijving

Staal Makelaars BV

Brieltjenspolder 40

4921PJ Made

0162-570471

info@staalmakelaars.nl

http://www.staalmakelaars.nl

Kenmerken

Algemeen
Prijs € 725.000 k.k.
Status Verwijderd
Aanvaarding In overleg
Soort object Paardenhouderij
Soort grond Zavel
Woning
Bouwtype Bestaande bouw
Bouwjaar 1856
Perceeloppervlakte 2.4 Ha
Woonoppervlakte -
Inhoud -
Daktype -
Dakmateriaal -
Indeling
Aantal woonlagen -
Aantal kamers -
Aantal slaapkamers -
Badkamervoorzieningen -
Energie
Energielabel -
Soort verwarming -
Isolatievormen -
Buiten
Tuin Nee
Tuintype -
Tuinoppervlakte -
Parkeerplaatsen garage -