Verwijderd

Omschrijving

Op een prachtige locatie in Opende staat deze karakteristieke VILLA / WOONBOERDERIJ , aangebouwde schuren en percelen WEILAND in totaal 4,86 HA groot. Het dorp Opende ligt centraal in Noord-Nederland, goed gelegen nabij de A7 en op circa 20 autominuten van Groningen-Drachten.
In de bouwperiode van 1913 ? 1925 zijn de schuren en het woonhuis gebouwd.
De authentieke kenmerken van de VILLA / WOONBOERDERIJ zijn bewaard gebleven, zoals paneeldeuren, glas-in loodramen, marmeren schouw. Ook is de kamer en suite nog aanwezig. Het woonhuis heeft een fraaie tuin, is voorzien van mooie geglazuurde dakpannen met een wolfs kap voor en achter.
De royale schuren zijn in gebruik geweest voor veestalling en zijn zoveel mogelijk nog authentiek, zijn goed onderhouden. De hoofdschuur is met riet gedekt. Ook is er een kapschuur en een houten stalling. In de vrijstaande en oorspronkelijke stookhut is de weckketel nog aanwezig. Door de carré-opstelling van de gebouwen ontstaat er een centrale binnenplaats.
De weilanden zijn direct aangrenzend aan de gebouwen en het boerenerf is riant en hoog gelegen, zodat het geheel zeer fraai tot zijn recht komt. De weilanden zijn omzoomd met mooie boomwallen en bomensingel.

Het woonhuis heeft de volgende indeling:
Entree, ruime hal / gangpartij met trapopgang, woonkamer met openslaande deuren naar serre en via de en suite deuren naar achterkamer. Vanuit de gang is een royale slaapkamer met wastafel en toiletruimte te bereiken en is tevens de toegang tot de eetkamer met toegang tot een ruime proviandkelder. De keuken is gesloten en voorzien van een aanrecht en keukengeiser. Achtergang met entree en toegang tot een royale moderne badkamer met ligbad en douche en een toiletruimte. Vanaf hier is de tevens eerste schuur te bereiken.

Verdieping: Via een royale trappartij komt u op de overloop welke toegang biedt tot in totaal 4 slaapkamers en diverse bergingen. Daarboven is een beloopbare zolderruimte / vliering.

De schuren zijn met melklokaal, hooivakken, hooizolder en veestallingen.
Vrijstaande houten kapschuur en veestalling. Mestplaat en gierkelders zijn intact.
De boerderij heeft twee ruime opritten en staat op een eigen kavel van 19.698 m² . Achter de boerderij ligt aansluitend het weiland (2,9 HA ). Aan de overzijde ligt een perceel weiland (9.294 m²) welke ook ter verkoop wordt aangeboden. Alle weilanden liggen uitstekend ontsloten en zijn goed bereikbaar vanaf de openbare weg.

Klik voor volledige omschrijving

Havinga Makelaardij

Hoendiep WZ 38

9805TC Briltil

0594-500476

info@havingamakelaardij.nl

https://www.havingamakelaardij.nl

Kenmerken

Algemeen
Prijs € 595.000 k.k.
Status Verwijderd
Aanvaarding In overleg
Soort object Overig
Soort grond -
Woning
Bouwtype Bestaande bouw
Bouwjaar -
Perceeloppervlakte -
Woonoppervlakte -
Inhoud -
Daktype -
Dakmateriaal -
Indeling
Aantal woonlagen -
Aantal kamers -
Aantal slaapkamers -
Badkamervoorzieningen -
Energie
Energielabel -
Soort verwarming -
Isolatievormen -
Buiten
Tuin Nee
Tuintype -
Tuinoppervlakte -
Parkeerplaatsen garage -