Foto: Overig: Kortven 8
Foto: Overig: Kortven 8
Foto: Overig: Kortven 8
Foto: Overig: Kortven 8
Foto: Overig: Kortven 8
Foto: Overig: Kortven 8
Foto: Overig: Kortven 8
Foto: Overig: Kortven 8

Omschrijving

Bent u een 55-plusser en op zoek naar een unieke nieuwbouwlocatie voor een CPO-woning?

In deze bijlage wordt ingegaan op het initiatief om drie patiowoningen te realiseren op de kavel aan Kortven 8 te Heesch. Het betreft een particulier inbreidingsinitiatief met hoogstwaarschijnlijk korte doorlooptijden.
De wijk
De straat is gelegen in Villapark De Hoef 1, een wijk met allure waarbij rust en ruimte de uitgangspunten zijn. Kortven 8 is gesitueerd aan het einde van een rustige straat en de kavel wordt aan 3 zijdes omsloten door brede groenstroken. Privacy is volledig gewaarborgd en de natuur is nabij. In de wijk is een prachtige vijverpartij aanwezig die zich prima leent voor een mooie wandeling in de bosrijke omgeving. Daarnaast is het Bomenpark binnen handbereik waar fietsers en wandelaars hun hart kunnen ophalen. Het centrum met alle noodzakelijke voorzieningen van Heesch is binnen 1 kilometer van de locatie bereikbaar. Het uitgebreide winkelaanbod zorgt er voor dat u de boodschappen in uw eigen dorp kunt doen. De openbaar vervoervoorziening, het busstation van Heesch, is op 500 meter afstand. De locatie is direct bereikbaar vanaf de A59 en de A50.

DE KAVEL
In de planvorming wordt er van uit gegaan dat de huidige woning op dit perceel volledig zal worden gesloopt. Vervolgens wordt de kavel gesplitst in drie percelen waarbij op elk perceel een vrijstaande patiowoning kan worden gerealiseerd. Via een eigen toegangsweg zijn de patiowoningen te bereiken. In de situatietekeningen is aangegeven op welke wijze de huidige kavel kan worden gesplitst in drie percelen met elk een daarop te bouwen patiowoning.
Per kavel zal vanaf de toegangsweg de parkeervoorziening en border worden gerealiseerd. Vervolgens zal het bouwvlak beginnen waarbij het huidige bestemmingsplan ook de ruimte biedt om een verdieping te realiseren. De patiowoningen zullen allemaal worden gebouwd met minimaal 350 m3 inhoud. Door de grootte van de kavel ontstaan ook mogelijkheden om meer kubieke meters te bouwen evenals de mogelijkheid om belangrijke woonruimtes op de begane grond te realiseren. De achtertuinen zijn volledig op het zuidoosten georiënteerd waardoor gedurende de dag van optimale daglichtinval en zon kan worden genoten. Dit aspect vergroot tevens de kans om duurzame bouw te realiseren. Omdat op elke kavel een vrijstaande patiowoning wordt gebouwd is de achtertuin via een achterom op eigen terrein te bereiken.

PRIJSINDICATIE
De nieuwe kavels zijn ongeveer 300 m2 tot 450 m2 groot. Exacte maatvoering zal nader worden bepaald, indien mogelijk met de CPO geïnteresseerden. De uiteindelijke prijs van een kavel zal samenhangen met de oppervlakte en ligging. De eerste indicatie die wordt afgegeven is dat de kavels in prijs zullen variëren tussen €250.000 k.k. en €335.000 k.k.

HET PROCES
De grond wordt bouwrijp gemaakt met vervolgens als doel dat het eigenaarschap binnen het collectieve verband (CPO stichting of vereniging) van deze drie nieuwe percelen in handen komt van de kopers/CPO deelnemers. Het ontwerp- en bouwproces zal in handen komen van de CPO geïnteresseerden. Afhankelijk van bouwwensen, casco oplevering of juist met standaard afwerkingsniveau worden de totale stichtingskosten bepaald. Omdat de initiatiefnemers niet betrokken zijn bij het ontwerp- en bouwtraject zullen de CPO geïnteresseerden nader moeten vaststellen wat de totale stichtingskosten zullen zijn.

Het initiatief aan Kortven 8 wordt gedragen door twee familieleden van de huidige eigenaren. De huidige eigenaren zijn zelf niet voornemend te gaan wonen op deze locatie en stellen daarom de kavels beschikbaar voor de markt. Het initiatief zit op dit moment in de verkenningsfase waarbij via de Gemeente Bernheze middels een principeverzoek om goedkeuring wordt gevraagd.

Het verzoek valt binnen de wijzigingsbevoegdheid van college van Burgemeester en Wethouders waarmee een bestemmingsplan wijzigingsprocedure niet nodig lijkt te zijn. Dit heeft als voordeel dat er snel kan worden gebouwd. De inschatting op dit moment is dat de kavels eind 2019 beschikbaar komen voor overdracht. Afhankelijk van het ontwerp- en bouwproces door de CPO groep zullen de patiowoningen in voorjaar/zomer 2020 opgeleverd kunnen worden.

Bij goedkeuring vanuit de Gemeente Bernheze om 3 kavels te realiseren aan Kortven 8 zal toewijzing van de kavels verlopen via "Procedure van aanmelding en inschrijving CPO bouwkavels op CPO bouwlocaties Heesch".

Mocht u vragen en/of opmerkingen hebben, neem dan gerust contact op met ons kantoor. We staan u graag te woord met nadere informatie.

Klik voor volledige omschrijving

Q&Q Business

Elterse Hof 14

6721 ZZ Bennekom

0318-419600

info@qqbusiness.nl

https://www.qqbusiness.nl

Kenmerken

Algemeen
Prijs Prijs op aanvraag
Status Beschikbaar
Aanvaarding In overleg
Soort object Overig
Soort grond -
Woning
Bouwtype Nieuwbouw
Bouwjaar -
Perceeloppervlakte -
Woonoppervlakte -
Inhoud -
Daktype -
Dakmateriaal -
Indeling
Aantal woonlagen -
Aantal kamers -
Aantal slaapkamers -
Badkamervoorzieningen -
Energie
Energielabel -
Soort verwarming -
Isolatievormen -
Buiten
Tuin Nee
Tuintype -
Tuinoppervlakte -
Parkeerplaatsen garage -