Verwijderd
Foto: Overig: Brouwersbosweg 3
Foto: Overig: Brouwersbosweg 3
Foto: Overig: Brouwersbosweg 3
Foto: Overig: Brouwersbosweg 3
Foto: Overig: Brouwersbosweg 3
Foto: Overig: Brouwersbosweg 3
Foto: Overig: Brouwersbosweg 3
Foto: Overig: Brouwersbosweg 3
Foto: Overig: Brouwersbosweg 3
Foto: Overig: Brouwersbosweg 3
Foto: Overig: Brouwersbosweg 3
Foto: Overig: Brouwersbosweg 3
Foto: Overig: Brouwersbosweg 3

Omschrijving

Te koop: VLEESKALVERHOUDERIJ aan de Brouwersbosweg 3 te Hierden. Dit agrarisch bedrijf is gelegen in het buitengebied van Hierden en beschikt over een royale vrijstaande woning met garage. Het bedrijf heeft een capaciteit van 680 vleeskalveren, en beschikt over de benodigde vergunningen. Tevens onder voorwaarden uitbreidingsmogelijkheden vleeskalveren aanwezig!

Woning
Traditionele bouwstijl, opgetrokken uit steen met spouwmuur en gedekt met pannen. De woning is geheel onderkelderd, waardoor u een zee van ruimte heeft!
Bouwjaar woning 1977. Geschatte inhoud circa 820 m³.
De woning is in 2010 voorzien van een nieuwe keuken, deels voorzien van kunststof kozijnen met HR++ beglazing en een nieuw plat dak op het gedeelte tussen de woning en de garage. De begane grond is voorzien van vloerverwarming.
Achter de woning bevindt zich een ruim terras met groot sfeervol tuinhuis. Na gedane arbeid is het hier heerlijk toeven!
Omgeving: Op circa 2 kilometer afstand van het dorpje Hierden. Tevens op korte afstand gelegen van de bruisende Hanzestad Harderwijk, waar u alle voorzieningen treft waaronder een breed aanbod van scholen, kerken en culturele voorzieningen.

Indeling woning
Begane grond: Binnenkomend door de achterdeur komt u in een ruime hal. Links vindt u de ruime woonkeuken met alle benodigde inbouwapparatuur. Doorlopend komt u in de ruime woonkamer met mooie speksteenkachel. Tevens kunt u vanuit de hal de 1e badkamer met ligbad en doucheruimte bereiken. Vanuit deze badkamer heeft u een rechtstreekse verbinding met de slaapkamer op de begane grond. Op de begane grond bevindt zich tevens een toilet, en een doorgang naar de ruime garage met CV-ketel.
1e verdieping: Overloop, 4 slaapkamers, waarvan de slaapkamers aan de voorzijde nog worden voorzien van 2 nieuwe kunststof kozijnen. De 2e badkamer is voorzien van inloopdouche, toilet en urinoir. Vrijwel de hele bovenverdieping is voorzien van een mooie PVC-vloer.
Kelder: de gehele woning is onderkelderd. Er zijn 2 grote ruimtes, waarvan één een directe verbinding naar buiten heeft (buitentrap).

Nutsvoorzieningen
• Aardgas
• Elektriciteit
• Waterleiding
• Riolering

Opstallen

Kalverstal:
Middelste gedeelte dateert van 1990. Opgetrokken in steen en gedekt met golfplaten. In september 2016 is de asbest dakbeplating van de beide buitenste stallen vervangen. Tevens zijn er nieuwe boeiboorden en dakgoten aangebracht.
Centrale gang met 6 afdelingen, RVS hokinrichting, mechanische ventilatie.
In 2010 is flink geïnvesteerd in de voerkeuken, hekwerk, ventilatie etc. De CV-ketel en meterkast zijn recent vervangen (2017). Eigen water middels een Remon-installatie, waarvoor in 2011 een nieuwe bron is geslagen.
Totale capaciteit circa 502 vleeskalveren (bron: milieutekening). Geschat bruto vloeroppervlake: ca. 1.450 m2.

Kalverstal:
Opgetrokken uit steen, gedekt met golfplaten. In september 2016 is de asbest dakbeplating van deze stal vervangen. Aangesloten op voerkeuken in andere stal. RVS-hokinrichting, mechanische ventilatie.
Totale capaciteit circa 178 vleeskalveren (bron: milieutekening). Geschat bruto vloeroppervlakte: ca. 475 m2.
In totaal is er voor beide kalverstallen een mestopslagcapaciteit van circa 600 m3 aanwezig. Er zijn 5 silo's aanwezig: 2 poedersilo's van 8 ton, en 3 broksilo's van 6, 8 en 9 ton. Er is een aparte ontsluiting aanwezig voor het bedrijfsgedeelte, vrachtverkeer kan rondrijden.

Paardenstal:
Leuke gerenoveerde paardenstal, afmetingen circa 8,5 x 4,5 m. met uitloopmogelijkheid voorzien van houten omheining.

Kadastrale informatie (bron: Kadaster)
Harderwijk B 6602, oppervlakte 1 ha. 6 a. 60 ca.

Vergunningen en bestemming
Op 14 juli 2014 heeft de gemeente Harderwijk een melding op grond van het Activiteitenbesluit geaccepteerd voor het houden van:
• 680 vleeskalveren
• 3 pony's

Tevens is op 15 oktober 2014 voor bovengenoemde veestapel een beschikking afgegeven door de provincie Gelderland inzake de Natuurbeschermingswet 1998 (NB-wet vergunning).
In het bestemmingsplan Buitengebied is bestemming van het perceel 'Agrarisch' met functieaanduiding 'intensieve veehouderij'. Op een gedeelte van het perceel rust de dubbelbestemming 'Waarde ? Archeologie 2'. Bouwblok is maximaal 10.000 m2.
Voor meer info: zie www.ruimtelijkeplannen.nl of neem contact op met de gemeente Harderwijk.

Uit een Quick-scan blijkt dat er onder voorwaarden eventueel mogelijkheden zijn voor uitbreiding.

Verdere informatie
• De aanwezige Vliebo voerwagen (2015), melktaxi en hogedrukspuit (Stihl) zijn separaat over te nemen
• Voergeldcontract in overleg met contractgever over te nemen
• Mestafzetcontract naar mestverwerking KBBI te Elspeet over te nemen

Aansprakelijkheid
Aan de samenstelling van deze informatie is de grootst mogelijke zorg besteed. Desondanks bestaat de mogelijkheid dat bepaalde informatie niet correct is. GroeneRaedt Makelaars & Rentmeesters is niet aansprakelijk voor eventuele schade die zou kunnen ontstaan uit het gebruik van gegevens. Genoemde maten zijn circa-maten waaraan geen rechten kunnen worden ontleend

Klik voor volledige omschrijving

GroeneRaedt

Prangelaar 12

3931RC WOUDENBERG

06-46343632

info@groeneraedt.nl

http://www.groeneraedt.nl

Kenmerken

Algemeen
Prijs -
Status Verwijderd
Aanvaarding In overleg
Soort object Overig
Soort grond -
Woning
Bouwtype Bestaande bouw
Bouwjaar -
Perceeloppervlakte -
Woonoppervlakte -
Inhoud -
Daktype -
Dakmateriaal -
Indeling
Aantal woonlagen -
Aantal kamers -
Aantal slaapkamers -
Badkamervoorzieningen -
Energie
Energielabel C
Soort verwarming -
Isolatievormen -
Buiten
Tuin Nee
Tuintype -
Tuinoppervlakte -
Parkeerplaatsen garage -