Verkocht
Foto: Melkveehouderij: Sielansreed 10
Foto: Melkveehouderij: Sielansreed 10
Foto: Melkveehouderij: Sielansreed 10
Foto: Melkveehouderij: Sielansreed 10
Foto: Melkveehouderij: Sielansreed 10
Foto: Melkveehouderij: Sielansreed 10
Foto: Melkveehouderij: Sielansreed 10
Foto: Melkveehouderij: Sielansreed 10
Foto: Melkveehouderij: Sielansreed 10
Foto: Melkveehouderij: Sielansreed 10

Omschrijving

Omschrijving

Het betreft een melkveebedrijf op een mooie locatie aan de rand van het dorpje Gaast. De gebouwen bestaan o.a. uit een woning, ligboxenstal, mestopslag, ruwvoeropslag en overige aanhorigheden.

Er is naast het agrarisch erf (ca 0.75 hectare) circa 39.83.29 hectare huiskavel (kleigrond) in eigendom.

 

Omgeving

Het bedrijf ligt in het zuidwesten van Friesland nabij het IJsselmeer. Het betreft een agrarisch gebied met in de zomerperiode ook een bloeiende recreatieve (watersport) entourage. Gaast  ligt in de gemeente Sudwest Fryslân. Het bedrijf ligt op circa 5 kilo­meter van Makkum en 6 kilometer van Workum, waar een grote variëteit aan winkels te vinden is. Voor meer informatie over Gaast kunt u terecht op de website  www.gaast.eu.

Woongedeelte

De semi bungalow stamt van origine uit 1968 en is daarna nog een aantal malen verbouwd/gerenoveerd. De woning is opgetrokken uit stenen spouw muren. De vloeren zijn grotendeels van hout. De hout beschoten kap is bedekt met pannen. De woning heeft een inhoud van circa 500 m3 . De indeling is als volgt:

 

Begane grond:

Ruime centrale hal, meterkast,  trapopgang, open keuken, woonkeuken/kamer (circa 40 m2), kantoor, slaapkamer (ruim 12 m2), toilet,  badkamer,  bijkeuken en garage.

 

Bovenverdieping:

Ruime overloop met vier slaapkamers en een (verouderde) badkamer met 2e toilet.

 

De woning wordt verwarmd middels centrale verwarming (HR-combi uit 2013). De woning is geheel voorzien van dubbele beglazing en spouwisolatie (na isolatie d.m.v. korrels, 2010). De kozijnen zijn deels van kunststof. Het bedrijf is aangesloten op de gemeentelijke riolering, wel is er nog een septictank aanwezig. Verder zijn alle nutsvoorzieningen zijn aanwezig. TV kan worden gekeken via de kabel en/of internet.

 

De laatste jaren is er op de volgende onderdelen aan groot onderhoud gedaan:  • Openslaande houten tuindeuren (2008).
  • Nieuwe topgevel en kozijnen van kunststof (2008).
  • Nieuwe voordeur plus bijbehorende kunststof kozijn (2010).
  • Nieuwe kajuit van kunststof (2010).
  • Garage: nieuwe dakbedekking en kunststof ombouw (2012).
  • Werkzaamheden zijn allemaal uitgevoerd door bouwbedrijf Bootsma uit Tirns en het kunststof komt via Jansma uit Burdaard. 

Bedrijfsgebouwen

 

Ligboxenstal

Het betreft een stal uit 1968 welke in 1992 is gerenoveerd en verlengd en verbreed (roosters, boxen en voerhek etc.. Het is een 2+1 ligboxenstal van circa 60 x 17,5 meter. De stal heeft een roostervloer. De hoogte van de nok van de stal is circa 7 meter. De stal heeft circa 80 GVE-boxen (240*115) met koematrassen en 50 jongvee boxen. Er wordt gemolken met een Lely A-3 melkrobot (VMS) uit 2009. Deze functioneert prima. Er is een separatie ruimte en een weidepoort. Er is vrij koe verkeer. In het tank tanklokaal staat een eigen tank van 6.000 kg. Plus een 2e tank van 1.600 kg. Drinkwater wordt verkregen leidingwater. Ook is er een rondpompsysteem voor het drinkwater, 1 koe borstel en een krachtvoer box. De stal wordt gedragen door gelijmde houten spanten en de zijmuren zijn halfsteens muren met ventilatiedoek welke wordt gestuurd middels een weerstation. De gevels zijn stenen spouwmuur met damwand topgevel. De mestopslag bedraagt circa 1.460 m3.  De putten zijn van betonblokken. De stal is in 2016 voorzien van een nieuw dak (asbest vrij) en topgevel. Op het dak liggen 22 zonnepanelen met een verwacht vermogen van 5500 kW.

 

 

Voer- en kunstmestopslag

Voor in de stal staan 4 houten bulksilo’s (1968) met een capaciteit van elk 20 ton. Via 3 vijzels wordt de robot en de krachtvoer box bedient. Tevens is er een kunstmestsilo (1985) met een inhoud van circa 8 ton.

 

Er zijn 2 betonplaten aanwezig van 6 * 16 meter. Daarnaast zijn er 3 sleufsilo’s van beton met een asfalt vloer van (9 x 36 x 1,50 meter, 7  x 36 x 1,50 meter en 8 x 24 x 1,50 meter).

 

Vaste mestopslag

Deze is circa 6 x 10 x 1 meter groot.

 

Mestbassin

Er is een mestbassin (2013) aanwezig met een capaciteit van 1.500 m3.

 

Mestsilo

Op het erf ligt een betonnen mestsilo met een capaciteit van circa 500 m3.

 

Landerijen

De huiskavel is in totaal ruim 39,8 hectare groot (exclusief circa 0,75 hectare erf en ondergrond). De grond bestaat voornamelijk uit goede vruchtbare zavelgrond (zie bijlage). Volgens de grondkaarten betreft het voornamelijk kalkrijke poldervaaggrond en lichte zavel .

 

De ontsluiting is via het eigen erf en/of via het naastliggend fietspad (1e gedeelte). Er loopt een kavelpad van circa 1 kilometer lengte het land in waardoor de verschillende percelen prima bereikbaar zijn.

 

De hoofd- en detailontwatering is goed. De egalisatie en vorm van de kavels is goed. Alle grond is gedraineerd, waarvan een derde jonger dan 10 jaar. De drains liggen gemiddeld om de 10 meter.

 


Klik voor volledige omschrijving

Makelaardij Marten Groothof

Singel 16

8408CA Lippenhuizen

0516-463488

info@martengroothof.nl

http://www.martengroothof.nl

Kenmerken

Algemeen
Prijs Vraagprijs
Status Verkocht
Aanvaarding In overleg
Soort object Melkveehouderij
Soort grond Klei
Woning
Bouwtype Bestaande bouw
Bouwjaar 1968
Perceeloppervlakte 40.58 Ha
Woonoppervlakte -
Inhoud 500 m³
Daktype Zadeladak
Dakmateriaal Pannen
Indeling
Aantal woonlagen 2
Aantal kamers 5
Aantal slaapkamers 4
Badkamervoorzieningen -
Energie
Energielabel -
Soort verwarming CV
Isolatievormen -
Buiten
Tuin Ja
Tuintype -
Tuinoppervlakte -
Parkeerplaatsen garage -