Verwijderd
Foto: Melkveehouderij: Hoofdweg 34
Foto: Melkveehouderij: Hoofdweg 34
Foto: Melkveehouderij: Hoofdweg 34
Foto: Melkveehouderij: Hoofdweg 34
Foto: Melkveehouderij: Hoofdweg 34
Foto: Melkveehouderij: Hoofdweg 34
Foto: Melkveehouderij: Hoofdweg 34

Omschrijving

Omschrijving
Het betreft een melkveebedrijf op een mooie woonlocatie aan De Hoofdweg 34 te Echten. De gebouwen bestaan uit een gedateerde stelpboerderij met voormalige stookhut waar nu het keukentje in is gevestigd en een ligboxenstal. Er is naast het agrarisch erf en oprit (circa 5.000 m2) ruim 30 hectare grond aanwezig. De mogelijk is aanwezig om de boerderij (kavels) in gedeelten te verkopen.

Omgeving
Het bedrijf ligt in het midden van Friesland, in het buitengebied nabij het dorp Echtenerbrug wat ligt in de gemeente “De Fryske Marren”. Het gebied kent een agrarisch karakter. De locatie ligt op korte afstand van het centrum van Echtenerbrug, maar ook Lemmer, Joure en ook Heerenveen liggen op relatief korte afstand. Zowel in Lemmer, Joure als in Heerenveen zijn alle voorzieningen aanwezig die u zich maar kunt wensen. Ook de watersporter kan zijn hart uitleven. Vanuit het watersportdorp Echtenerbrug is heel Friesland over het water te bereiken!

Indeling
Woongedeelte
De stelpboerderij is van origine in 1900 gebouwd. Het woongedeelte is opgetrokken uit steens muren. De woning heeft houten kozijnen, houten vloeren en een hout beschoten kap bedekt met pannen. Volgens opdrachtgevers is de woning op zowel houten als op stenen palen gefundeerd. De woning heeft een gebruiksoppervlakte van 453 m2 en een inhoud van 1.053 m3 (bron: BAG). Dit is incl. het traditionele bedrijfsgedeelte.

De indeling is als volgt:

Begane grond:
Hal, woonkeuken (in stookhut), ruime woonkamer (ca 30 m2), 2 slaapkamers, kelder en toilet en douche. Via de hal kan men in het traditionele bedrijfsgedeelte komen.

Bovenverdieping:
Deze is niet aanwezig.

De gehele woning wordt verwarmd middels gaskachels ( 2 stuks). De woning is grotendeels voorzien van isolerende beglazing. Het bedrijf is niet aangesloten op de gemeentelijke riolering, maar heeft een septictank. Alle nutsvoorzieningen zijn aanwezig. TV kan worden gekeken KPN.

Bedrijfsgebouwen
Voormalig traditionele bedrijfsgedeelte.
De schuur is deels voorzien van een betonnen vloer en deels van een zandbodem. Het dak wordt gedragen door houten gebinten, is riet onderschoten en bedekt met golfplaten (asbest vrij). De muren zijn steens. De schuur wordt momenteel gebruikt voor huisvesting van het jonge jongvee en als opslag/berging. Achter de schuur is nog een mestput aanwezig met een capaciteit van circa 100 m2.

Ligboxenstal (1990)
Het betreft een 1+1 rijïge U-stal met rooster vloer. Het spantwerk bestaat uit houten spanten en stenen muren. De stal meet circa 32 x 16,5 meter. De hoogte van de nok van de stal is circa 5 meter en de goothoogte is circa 2,30 meter. De stal heeft circa 61 GVE-boxen. Het dak is bedekt met asbest golfplaten. Er is in totaal 760 m3 mestopslag onder de stal (volledig onderkelderd. Drinkwater wordt verkregen middels een leidingwater.

Melkstal
Er wordt gemolken met een 2 maal 4 visgraat melkstal van Surge. De melkstal is ook van
1990 en heeft melkflessen. De melktank (4.000 kg./De Laval) wordt gehuurd.

Klik voor volledige omschrijving

Makelaardij Marten Groothof

Singel 16

8408CA Lippenhuizen

0516-463488

info@martengroothof.nl

http://www.martengroothof.nl

Kenmerken

Algemeen
Prijs  
Status Verwijderd
Aanvaarding In overleg
Soort object Melkveehouderij
Soort grond Veen
Woning
Bouwtype Bestaande bouw
Bouwjaar -
Perceeloppervlakte 30.54 Ha
Woonoppervlakte -
Inhoud -
Daktype -
Dakmateriaal -
Indeling
Aantal woonlagen -
Aantal kamers -
Aantal slaapkamers -
Badkamervoorzieningen -
Energie
Energielabel -
Soort verwarming -
Isolatievormen -
Buiten
Tuin Nee
Tuintype -
Tuinoppervlakte -
Parkeerplaatsen garage -