Foto: Melkveehouderij: H. Prinsenweg 7
Foto: Melkveehouderij: H. Prinsenweg 7
Foto: Melkveehouderij: H. Prinsenweg 7
Foto: Melkveehouderij: H. Prinsenweg 7
Foto: Melkveehouderij: H. Prinsenweg 7
Foto: Melkveehouderij: H. Prinsenweg 7
Foto: Melkveehouderij: H. Prinsenweg 7
Foto: Melkveehouderij: H. Prinsenweg 7
Foto: Melkveehouderij: H. Prinsenweg 7
Foto: Melkveehouderij: H. Prinsenweg 7
Foto: Melkveehouderij: H. Prinsenweg 7
Foto: Melkveehouderij: H. Prinsenweg 7
Foto: Melkveehouderij: H. Prinsenweg 7
Foto: Melkveehouderij: H. Prinsenweg 7
Foto: Melkveehouderij: H. Prinsenweg 7
Foto: Melkveehouderij: H. Prinsenweg 7
Foto: Melkveehouderij: H. Prinsenweg 7
Foto: Melkveehouderij: H. Prinsenweg 7
Foto: Melkveehouderij: H. Prinsenweg 7
Foto: Melkveehouderij: H. Prinsenweg 7
Foto: Melkveehouderij: H. Prinsenweg 7

Omschrijving

Object
Het melkveebedrijf bestaat uit een zeer goed onderhouden vrijstaande woning met twee vrijstaande stallen en werktuigenberging en diverse silo’s op een royaal erf. Het object wordt aangeboden op een totaaloppervlakte van meer dan 54 hectare, een ruime huiskavel van 44.11.85 hectare met daarbij twee veldkavels van respectievelijk 02.11.45 hectare en 07.04.75 hectare.
Zowel qua vergunning als bestemming is er de mogelijkheid een grootschalig melkveebedrijf te houden.

Ligging
Het bedrijf is gelegen aan de H. Prinsenweg 7 te Vlagtwedde, op korte afstand van de dorpen Bourtange en Vlagtwedde in de gemeente Westerwolde in de provincie Groningen. Het is gelegen aan een rustige, weg in een landelijke omgeving op 20 km afstand van Stadskanaal en 50 auto minuten van Groningen.
Het buurdorp Vlagtwedde heeft een basisschool, supermarkt en een actief verenigingsleven waaronder o.a. sportclubs, een sportveld en dorpshuis. Door de gunstige ligging op enkele kilometers afstand van de N 365 is er een prima verbinding met andere delen van het land.

Woonhuis
Het ruime woonhuis van 1200 m³ is van bouwjaar 1995 en is volledig in spouwmuren opgetrokken, het woonhuis is pannengedekt met Unidek dak elementen en heeft een stalen spantconstructie, houten kozijnen met dubbele beglazing. Zowel de begane grond als de verdiepingsvloer zijn van beton. Een gedeelte van de begane grondvloer is deels verwarmd middels vloerverwarming, de overige vertrekken middels radiatoren.
De ruime vertrekken bieden voldoende mogelijkheden voor wonen met inwoning, er is in een gedeelte van het huis op de begane grond een tweede woning gerealiseerd.

Indeling begane grond: Zij ingang / hal / portaal met toegang naar keuken, riante kelder, centrale hal, bijkeuken en garage/hygiënesluis.
Ruime woon/leef keuken met inbouwapparatuur, op het zuiden gerichte woonkamer met een prachtig uitzicht over de landerijen, voorzien van open haard. Nette sanitaire voorzieningen, toilet en douche. In het tweede woongedeelte een ruime woonkamer met open keuken, aangebouwde erker, slaapkamer en eigen badkamer met douche en toilet.
Indeling 1e verdieping: Overloop met 5 slaapkamers allen voorzien van inbouwkasten, toiletruimte, badkamer voorzien van douche, bad, en wastafel, verwarming middels radiatoren, Tevens toegang tot ruime zolder/opbergruimte middels vaste trap op de overloop, vanaf de overloop is het platte dak toegankelijk.

Ligboxenstal
Bouwjaar: 1995
Afmeting: 28 x 84 meter
De ligboxenstal heeft stalen spanten, topgevels van damwand. De zijwanden hebben een gemetselde borstwering en gedeeltelijk handbediende optrekzeilen. De dakbedekking is voorzien van asbestvrije golfplaten met een tafelnok constructie voor luchtafvoer. De grote schuifdeuren bieden een ruime doorgang. Capaciteit voor ca. 200 stuks melkvee en ca. 100 stuks jongvee, met een mestopslagcapaciteit van 3100 m³ en separaat 600 m³ onder de voergang.
Naast de ligboxenstal is in 2013 een nieuwe stal geplaatst, de melkstal is ingericht met een wachtruimte voor 150 koeien en voorzien van een scheppend drijfheksysteem (Easymate van Dinther) De melkstal van het type Boumatic Rapid Exit express way is uitgerust met een 2 x 14 snelwissel en zorgt voor een efficiënte manier van werken. Voorzien van 550 m³ mestopslagcapaciteit (gescheiden circuit).
Door de verschillende separate mestcircuits is de afvoer van mest relatief gezien voordeliger.
De watervoorziening geschiedt middels een ondiep vlottersysteem tevens voorzien van rondpomp installatie om bevriezing te voorkomen. Naast de ligboxenstal staan 5 opslagsilo’s en in de werktuigenberging staat nog een silo. Voor de droge koeien is er een uitloop naar een zandbak gerealiseerd.

Jongvee
Binnen de ligboxenstal is een aparte afgesloten ruimte voor de kalveren, in deze ruimte staan 2 x 5 éénlingboxen. Er zijn 4 ruime strohokken, naast de strohokken in totaal 16 ligboxen. Toegankelijk via een loopdeur vanuit de ligboxen stal of aan de buitenzijde via een ruime schuifdeur. Doordat de ruimte veterinair afgezonderd is en voorzien is van een apart ventilatiesysteem zorgt dit voor een optimale gezondheid. Door natuurlijke invoer van verse lucht en mechanische afvoer is er sprake van een volledig geïsoleerde ruimte, het dak is goed geïsoleerd d.m.v. dupanel (polyurethaan).

Werktuigenberging
Bouwjaar : 1995
Afmeting : 20 x 35 meter
Stalen spanten, een gemetselde borstwering met daarboven damwandprofielplaten, het dak van golfplaten is asbestvrij. In gebruik als opslagruimte voor voervoorraad, stro en machines. In de voorzijde van de werktuigenberging is een dubbele garage gerealiseerd welke via een loopdeur benaderbaar is, in een ander afzonderlijk deel is een werkplaats aanwezig. De werktuigenberging is aan weerszijden goed toegankelijk middels ruime schuifdeuren met een prima doorrijhoogte. Boven de garage is een bergzolder aanwezig. De vloer is van beton. Er zijn 3 ruime roosterhokken aanwezig. De werktuigenberging en de ligboxenstal zijn verbonden middels een carport voor 2 auto’s.

Kapschuur
Bouwjaar: 2000
Afmeting: 17 x 8
Achter de werktuigenberging is in 2000 een kapschuur geplaatst, biedt voldoende ruimte voor opslag van stro en werktuigen. Aan 3 zijden dicht middels een gemetselde borstwering met daarboven damwandprofielplaten, de stalen spanten met houten gordingen dragen het dak van asbestvrije golfplaten. De vloer is verhard middels H-klinkers.

Sleufsilo’s
1. 8,50 x 50 meter, vloer van klinkers, zijwanden 1,00 meter hoog
2. 9,00 x 50 meter, vloer van klinkers, zijwanden 1,00 meter hoog
3. 9,00 x 50 meter, vloer van klinkers, zijwanden 1,20 meter hoog
4. 10,5 x 50 meter, vloer van klinkers, zijwanden 2,00 meter hoog
De silo’s zijn aan beide zijden open zodat rijkuilen mogelijk is.

Erfverharding
Er is een royaal erf met een nette erfverharding van H-klinkers en beton, aan de voorzijde van het object bestraat met klinkers en een pad naar achter van gestort beton (ca. 650 m² ) en een kavelpad op het perceel aan de voorzijde van 350 m²

Nutsvoorzieningen
De volgende nutsvoorzieningen zijn aanwezig:
• Aardgas.
• Water.
• Netaansluiting KVA 3 x 80 ampère met aansluiting voor aggregaat, ingericht op noodstroomvoorziening.
• Telefoon.
• Riolering middels IBA systeem
• Glasvezelverbinding is in aanleg in de regio.

Aanvaarding/betaling
In overleg / bij akte passering.

Vraagprijs
Deze is op aanvraag.

Klik voor volledige omschrijving

Fikkert Agra-Vastgoed

Hoogeveenseweg 15a

9435TE Bruntinge

0593-552254

info@fikkertagra.nl

http://www.fikkertagra.nl

Kenmerken

Algemeen
Prijs Prijs op aanvraag
Status Beschikbaar
Aanvaarding In overleg
Soort object Melkveehouderij
Soort grond Zand
Woning
Bouwtype Bestaande bouw
Bouwjaar 1995
Perceeloppervlakte 54.11 Ha
Woonoppervlakte -
Inhoud -
Daktype -
Dakmateriaal -
Indeling
Aantal woonlagen -
Aantal kamers -
Aantal slaapkamers -
Badkamervoorzieningen -
Energie
Energielabel -
Soort verwarming -
Isolatievormen -
Buiten
Tuin Nee
Tuintype -
Tuinoppervlakte -
Parkeerplaatsen garage -