Verwijderd

Omschrijving

Uniek melkveebedrijf bestaat uit een zeer goed onderhouden vrijstaande woning met twee ruime vrijstaande ligboxenstallen en werktuigenberging welke tevens in gebruik is als jongvee stal, een mestscheidingsinstallatie en diverse silo’s op een royaal erf. Het object wordt aangeboden met ruim 64 hectare grond. Zowel qua vergunning als bestemming is er de mogelijkheid een grootschalig melkveebedrijf te houden.

https://youtu.be/XeEFepf8sRE

Ligging :

Het bedrijf is gelegen aan de Broekstukkenweg 2 te Zweeloo, een esdorp in de gemeente Coevorden in de provincie Drenthe. Zweeloo vormt samen met het buurdorp Aalden bijna een geheel. Het is gelegen aan een rustige, doorgaande weg in een landelijke, bosrijke omgeving op zo’n 10 kilometer ten Westen van Emmen en op ca. 3 km. afstand van Schoonoord, in de nabijheid van de N381 welke zorgt voor een goede verbinding tussen Emmen / Drachten en aansluit op de A28.
Het buurdorp Aalden heeft een basisschool, supermarkt en een actief verenigingsleven waaronder o.a. sportclubs, een sportveld en dorpshuis. Voor meer voorzieningen is men aangewezen op Westerbork, Emmen of Schoonoord. Door de gunstige ligging op enkele kilometers afstand van de snelweg A28 is er een prima verbinding met andere delen van het land.

Het woonhuis is van bouwjaar 1994 en is volledig in spouwmuren opgetrokken, in 2014 een volledige renovatie ondergaan en gemoderniseerd/aangebouwd. Het woonhuis is pannengedekt met unidek dak elementen, kunststof boeidelen en windveren. Het heeft kunststof kozijnen met dubbele beglazing, de begane grond is voorzien van plavuizen. Geheel verwarmd middels HR C.V. combiketel.

Ligboxenstal :
Bouwjaar : 2014
Afmeting : 45 x 75 meter

De ligboxenstal heeft stalen spanten, topgevels van damwand. De zijwanden hebben een gemetselde borstwering van 0,5 meter en elektrisch bediende optrekzeilen van Kilbreak. De dakbedekking is voorzien van asbestvrije golfplaten met een open nok constructie voor afvoer. De dakconstructie is constructief berekend voor plaatsing van zonnepanelen. De overheaddeur is elektrisch bediend. In totaal 253 boxen, 6 krachtvoerboxen, 5 voor 2 voersoorten en 1 voor 1 voersoort.

NB vergunning

In 2015 is een vergunning in de vorm van een natuurbeschermingswet vergunning afgegeven door de Provincie Drenthe voor het houden van 310 stuks melk- en kalfkoeien en 180 stuks jongvee, 2 stieren en 2 pony’s.

De stal heeft een emissie arme, gietasfalt vloer met een voorraadput van 30 m3. De mest wordt dagelijks afgepompt richting de mestsilo
• Ingang, machinekamer, te betreden via deur met cijferslot, Rinnai gasboiler, C.V. installatie voor verwarming kantoor, frequentie geregelde melk en vacuümpomp.
• Hygiëne sluis voor dierenarts / k.i.
• Ruime NB vergunning
• Apart toilet in de hal
• Meterkast met 3x 80 Ampère, aggregaat aansluiting en slimme gasmeter.
• Kantoorruimte op de bovenverdieping met uitzicht op de stal en buitenterrein.
• MEKO opslagtank van 22 m3, type P22.000
• Melkstal 2 x 26 swing over
• Wachtruimte voor 250 koeien.
• Vloer in de wachtruimte is volledig van rubber, voorzien van Boreco duwhek

Roosterreiniger uit 2014
Luchtverplaatsingsondersteuning: 6 semi-automatische Axial ventilatoren

Verlichting middels Agrilight verlichting, 16 stuks met ondersteuning van TL.

De watervoorziening geschiedt middels een ondiep vlottersysteem tevens voorzien van rondpomp installatie om bevriezing te voorkomen.

De mest kan weggepompt worden naar de silo van 5500m3 middels een 18KW pomp in het aparte pomphuis naast de stal.

Naast de stal staat 1 kunstmestsilo van 20 ton. Verder zijn er 3 krachtvoersilo’s van respectievelijk : 4 ton, 7 ton en 13 ton.
----------------------------------------------------------------------------------------------

Jongveestal

Bouwjaar : 1994 / 2013
Afmeting : 21.70 X 36.80 meter

Verbouw/gerenoveerd na 2013, huisvesting ca. 151 stuks jongvee. Voorzien van stalen spanten, gedeeltelijk spouwmuren, gemetselde zijmuur met spaceboarding ventilatie inlaat, damwand gevelbeplating. Dakplaten van asbestvrije golfplaat, natuurlijke ventilatie middels open nok. De stal is volledig onderkelderd in 2 secties met een totale opslagcapaciteit van 900m3.

De ligboxenstal is opgedeeld in 2 afdelingen, voorste gedeelte aan de rechterzijde 3 roosterhokken met zelfsluitend voerhek en een deel diagonaal hek, in totaal 18 ligboxen. De linkerzijde is ingericht met 2 boxrijen buitenzijde en een “eiland” in het midden, in totaal 2 x 13 ligboxen.

Het achterste gedeelte is af te sluiten, is een 1 + 3 rijige stal, gevel betreft een spouwmuur, voorzien van een zelfsluitend voerhek en zwevende boxen, geschikt voor circa 85 stuks jongvee

In het voormalig tanklokaal is een volledig geïsoleerde ruimte voorzien van 22 hokken voor jongvee tot 3 weken.

--------------------------------------------------------------------------------------------------

Werktuigenberging

Bouwjaar : 1994 / 2014
Afmeting : 15 x 35 meter

De berging heeft stalen spanten welke in 2014 zijn verhoogd om voor een courante afmeting en doorrijhoogte te zorgen. Aan 3 zijden damwandprofielplaten, aan de voorzijde is de werktuigenberging gedeeltelijk voorzien van windbreekgaas. Het dak van golfplaten is asbestvrij. Gedeeltelijk ingericht met 5 ruime strohokken van 5 x 6m. geschikt voor 30 stuks jongvee.

------------------------------------------------------------------------------------------------

Mestsilo
Inhoud : 5500 m3.
Bouwjaar : 2014
Fabrikant : Appel Beton

Spankap afdekking. Voorzien van mestscheidingsinstallatie uit 2014, wormpomp is in 2016/2017 vervangen. Vanuit de mestsilo loopt een ondergrondse leiding naar de jongveestal om voor een efficiënte werkwijze voor de loonwerker te zorgen.

---------------------------------------------------------------------------------------------------

2 Sleufsilo’s :

10 x 40 meter, vloer van klinkers, zijwanden 2,00 meter hoog.
10 x 40 meter, vloer van klinkers, zijwanden 2,00 meter hoog.

----------------------------------------------------------------------------------------------------

3 Kuilplaten :

10 x 50 meter met vloer van betonklinkers
10 x 50 meter met vloer van betonklinkers
10 x 50 meter met vloer van betonklinkers

------------------------------------------------------------------------------------------------------

Erfverharding :
Er is een royaal erf met perfecte erfverharding van H-klinkers.

------------------------------------------------------------------------------------------------------

Landbouwgronden :

Kadastraal kan er 64.70.45 ha worden overgedragen. Dit is inclusief erf, ondergrond, tuin, en landbouwgrond. Hiervan is de huiskavel 51.43.60 ha.

(Aftrek voor erf/tuin/ondergrond 01.90.00 ha, rest cultuurgrond, zijnde 50.43.60 ha. van deze 50.43.60 ha. is 04.98.30 ha. erfpacht.)

Veldkavel : Op korte afstand twee kadastrale nummers welke als veldkavel aangemerkt kan worden met een totale oppervlakte van 13.26.85 ha.

Indeling
Indeling begane grond: Voordeur, hal/entree, toiletruimte onder vaste trap naar boven, woon/leefkeuken, ruime woonkamer. Bijkeuken met ruimte voor wasmachine/droger, voorraadkast met kelder, inpandige garage, douche en 2e toilet.

Indeling 1e verdieping: Overloop met 5 slaapkamers, toiletruimte, badkamer voorzien van douche, bad, dubbele wastafel, verwarming middels radiatoren, volledig bevloerd middels laminaat. Tevens toegang tot zolder/opbergruimte middels luik op de overloop. Overloop is voorzien van brandmelder.

Klik voor volledige omschrijving

Fikkert Agra-Vastgoed

Elterse Hof 14

9435TE Bruntinge

0593-552254

info@fikkertagra.nl

http://www.fikkertagra.nl

Kenmerken

Algemeen
Prijs  
Status Verwijderd
Aanvaarding In overleg
Soort object Melkveehouderij
Soort grond Zand
Woning
Bouwtype Bestaande bouw
Bouwjaar 2014
Perceeloppervlakte 64.7 Ha
Woonoppervlakte -
Inhoud -
Daktype -
Dakmateriaal -
Indeling
Aantal woonlagen -
Aantal kamers -
Aantal slaapkamers -
Badkamervoorzieningen -
Energie
Energielabel -
Soort verwarming -
Isolatievormen -
Buiten
Tuin Nee
Tuintype -
Tuinoppervlakte -
Parkeerplaatsen garage -