Teruggetrokken
Foto: Melkveehouderij: Boerlestraat  15
Foto: Melkveehouderij: Boerlestraat  15
Foto: Melkveehouderij: Boerlestraat  15
Foto: Melkveehouderij: Boerlestraat  15
Foto: Melkveehouderij: Boerlestraat  15

Omschrijving

Algemeen:

In het buitengebied van Wijhe en in de nabijheid van Zwolle, is dit modern bedrijf gelegen, welke in de loop der jaren heen is verbouwd en uitgebreid tot een zeer functioneel melkveebedrijf met 2 bedrijfswoningen.

De boerderij is centraal gelegen en goed bereikbaar.

Bedrijfswoning

De bedrijfswoning is gebouwd in 1952 en volledig gerenoveerd. Alle vertrekken zijn gedurende de afgelopen jaren onder handen genomen en zien er uitstekend uit. De muren zijn spouwmuren, de muren en de kap zijn na-geïsoleerd, de kozijnen zijn vervangen door kunststof kozijnen met thermopane en de kap is pannengedekt. De verdiepingsvloer is beton.

Indeling van de woning: hal, woonkeuken, woonkamer, kantoor, doucheruimte, toilet en bijkeuken. Op de verdieping zijn 4 slaapkamers en een badkamer aanwezig.Bedrijfsgebouwen

Het vee wordt in 3 stallen gehuisvest. De jongste stal is de melkveestal. Deze stamt uit 2007/2013, biedt plaats aan 122 stuks grootvee (boxen). In 2013 is de stal uitgebreid met een melkstal, groepshok, 22 boxen en een ruime wachtruimte. De stal is een 2 plus 2 rijige-stal met ruime inhoud. De boxen zijn diepstrooisel boxen met een lengte van 2,40 m. De gehele stal is onderkelderd. De roostervloer is voorzien van een roosterschuif en de roosters hebben een maximale as-last van 4 ton. Er zijn stalen spanten toegepast en de stal is voorzien van asbestvrije dakplaten en 244 zonnepanelen (2011). De verlichting wordt automatisch geregeld door een sensor met schakelaar. De drinkwatervoorziening is uitgerust met een rondpompsysteem. Natuurlijke ventilatie en ca. 2.300 m3 mestopslag. Tevens is de stal voorzien van koeborstels en een hydraulische koebrug.In 2013 is de aanbouw gerealiseerd waarin de melkstal, de wachtruimte, een 22 tal boxen en een strohok zijn gerealiseerd. De melkstal is een 2 x 22 stands swing-over melkstal van Westfalia. De melkstal is uitgerust met voorbereiding koeherkenning, melkmeting en een 4-tal selectiepoorten.Aangebouwd zijn een werkplaats, machineruimte en tanklokaal. De melktank is eigendom en heeft een inhoud van 12.000 liter en is voorzien van warmteterugwinning. Er is een nieuwe elektrische boiler aanwezig alsmede een eigen waterinstallatie (2007) en een frequentieregelaar op de melkpomp.De tweede veestal is gebouwd in 1978 en geheel verbouwd in 1996. In deze stal (32 x 26 m) zijn ligboxen voor 49 stuks jongvee en 20 stuks grootvee aanwezig. Tevens zijn er een 3 tal strohokken voor jongvee.

De stal is een ruime en goed geventileerde stal. De spanten zijn stalen spanten en de dakplaten zijn gedeeltelijk asbesthoudend en gedeeltelijk asbestvrij. Er is sprake van natuurlijke ventilatie, de roosters zijn voorzien van een roosterschuif en de mestopslag onder de stal is ca 700 m3. De stal is voorzien van een rondpompsysteem met verwarming.*Het bedrijfsgedeelte van de boerderij is gebouwd in 1952. In dit gedeelte is plaats (groepshokken en ligboxen) voor de jongste kalveren. Er is plek voor 27 dieren.*De aanwezige kapschuur is geplaatst in 2013 (niet nieuw). De afmetingen zijn circa 21,6 x 12,5 meter. De vloer bestaat uit betonklinkers, er zijn stalen spanten toegepast en de dakplaten zijn asbestvrij. De gevels bestaan uit damwandelementen.*De tweede bedrijfswoning is een nette woning.*Het erf is grotendeels verhard met H-klinkers. Tevens zijn er 4 sleufsilo’s, 1 kuilplaat, 4 polyester krachtvoersilo’s en een kunstmestsilo.*Totale feitelijke capaciteit mestopslag onder de stallen is ca. 3.000 m3.Milieu:

NB vergunning afgegeven: 142 GVE (A1.100.1) en 79 jongvee (A3)

Milieuvergunning: 142 GVE en 65 jongvee (A3)Bouwblok:

Circa 1,25 hectare.Cultuurgrond

De totale huiskavel is 9 ha 87 are 60 ca groot. De boerderij wordt aangeboden inclusief een drietal veldkavels die oppervlaktes hebben van respectievelijk circa 5 ha 56 are 97 ca, 3 ha 38 are 85 ca en 14 ha 21 are 14 ca

Het is mogelijk om deze kavels al dan niet gedeeltelijk over te nemen.Waterschapslasten

€ 3.059,-- (2015)Grondpercelen:

- Totaal huiskavel grond: 09 ha 87 are 60 ca

- Totaal Overkant weg 1 : 04 ha 56 are 97 ca

- Totaal Overkant weg 2 : 03 ha 38 are 85 ca

- Totaal Overkant weg 3 : 14 ha 21 are 14 caTotaal geheel bedrijf 32 ha 04 are 56 ca waarvan ca 01 ha 25 are bouwblok

De percelen rond het bedrijf (huiskavelen en 2 percelen overkant weg 1 en 2) kunnen beregend worden. Er ligt een aanvoerleiding diameter 125. De aanvoer geschied met een elektrische pomp welke achter de tweede woning is geplaatst.Tevens zijn deze percelen van een aanvoerleiding voor drinkwater voor het vee.Fosfaatrechten

Het bedrijf wordt aangeboden zonder fosfaatrechten. Indien gewenst kunnen deze geheel of gedeeltelijk overgenomen worden.Voor meer informatie en/of een brochure, kunt u contact opnemen met ons kantoor.


Klik voor volledige omschrijving

Poortman makelaars

Bergerslag 1A

7951 DR Staphorst

0522464040

poortman@bix.nl

http://www.bix.nl

Kenmerken

Algemeen
Prijs Prijs op aanvraag
Status Teruggetrokken
Aanvaarding In overleg
Soort object Melkveehouderij
Soort grond -
Woning
Bouwtype Bestaande bouw
Bouwjaar -
Perceeloppervlakte -
Woonoppervlakte -
Inhoud -
Daktype -
Dakmateriaal -
Indeling
Aantal woonlagen -
Aantal kamers -
Aantal slaapkamers -
Badkamervoorzieningen -
Energie
Energielabel -
Soort verwarming -
Isolatievormen -
Buiten
Tuin Ja
Tuintype -
Tuinoppervlakte -
Parkeerplaatsen garage -