Verwijderd
Foto: Paardenhouderij: Mariabaan
Foto: Paardenhouderij: Mariabaan
Foto: Paardenhouderij: Mariabaan
Foto: Paardenhouderij: Mariabaan
Foto: Paardenhouderij: Mariabaan
Foto: Paardenhouderij: Mariabaan
Foto: Paardenhouderij: Mariabaan
Foto: Paardenhouderij: Mariabaan
Foto: Paardenhouderij: Mariabaan
Foto: Paardenhouderij: Mariabaan
Foto: Paardenhouderij: Mariabaan
Foto: Paardenhouderij: Mariabaan
Foto: Paardenhouderij: Mariabaan

Omschrijving

Paardenhouderij met binnenrijhal, kantine, appartement, paardenstallen, buitenrijbak, woonhuis en verdere aanhorigheden op 9.250 m2 grond.

Situering
Nabij het pittoreske dorpje Wouwse Plantage ligt deze Paardenhouderij met binnenrijhal, kantine, appartement, paardenstallen, buitenrijbak, woonhuis en verdere aanhorigheden op 9.250 m2 grond., op korte afstand van uitvalswegen en de voorzieningen van de steden Roosendaal en Bergen op Zoom. Nabij natuurreservaat “ Hopmeer” en de “Zoom”. Het object is gelegen nabij diverse bosgebieden, welke bijzonder geschikt zijn voor het betreden met paarden, wandelen of andere recreatieve activiteiten.

De paardenhouderij
De binnenrijhal met kantine en appartement is gebouwd omstreeks 2001, heeft een totale oppervlakte van circa 1.538 m2. De binnenrijhal heeft een oppervlakte van circa 1.400 m2, het betreft een traditionele bouwconstructie opgetrokken in een vrij overspannen staalconstructie, bestaande uit een betonnen borstwering met een hoogte van 65 cm, stalen kolommen met daartussen houten gordingen en damwandprofielplaten en daarboven doorschijnende polycarbonaat plaat lichtstroken als gevelbekleding. Het zadeldak is opgebouwd uit stalen spanten met daartussen
houten gordingen en gedekt met asbest vrije golfplaten.
De kantine heeft een footprint van circa 138 m2 met daarboven een appartement met een oppervlakte van circa 129 m2. De kantine en het appartement zijn in dezelfde cascobouw constructie opgetrokken als de rijhal. De kantine is voorzien van een betonnen begane grondvloer voorzien van plavuizen en de eerste verdiepingsvloer van hout. De buitengevels zijn afgewerkt met damwandprofielplaten en aluminium kozijnen voorzien van gedeeltelijk isolerende beglazing.

Indeling
Het pand heeft de volgende indeling:
Begane grond: De kantine is toegankelijk middels een entree, welke is voorzien van sanitaire voorzieningen voor dames en heren, meterkast en een bergkast. Achter de kantine bevindt zich een bergruimte voorzien van een mechanische koeling (merk: Brabant), de centrale verwarming en het warmwater worden gevoed door een Nefit Ecoline HR combiketel, tevens be-vindt zicht hier ook de wasmachine en- droger opstelling, meterkast en een stalen trapopgang naar de eerste verdieping waar het appartement zich bevindt.

Het appartement van circa 129 m2 heeft een open leef keuken met aansluitend de woonkamer, badkamer, slaapkamer, inloopkast, en een bergruimte. De keuken in L-opstelling is voorzien van een afzuigkap (Candy), koelkast (Candy), oven (Candy), keramische kookplaat (Candy), kunststof aanrechtblad, een enkele spoelbak (Pelgrim) en voldoende onder- en bovenkastjes.
De woonkamer/keuken is afgewerkt met laminaat als vloerafwerking, Spachtelputz als wandafwerking en een kunststof schrootjes plafond.

De slaapkamer is afgewerkt met laminaat als vloerafwerking, behang als wandafwerking en een kunststof schrootjes plafond als plafondafwerking. De slaapkamer beschikt tevens over een ruime inloopkast en geeft direct toegang tot de badkamer. Tevens is er in de slaapkamer een wastafel aanwezig. De badkamer is afgewerkt met tegels als wand- en vloerafwerking en een kunststof schrootjes plafond als plafondafwerking.
De badkamer is voorzien van staand closet en inloop douche.

In de rijhal bevindt zich een rijbak met zandbodem voorzien van houtvezels en met een afmeting van circa 57 m x 20 m. De rijbak is afgezet met hardhouten delen die een hoogte hebben van circa 120cm. De paden naast de rijbak zijn voorzien van betontegels en tevens zijn er diverse grote schuifdeuren en loopdeuren aanwezig. Rondom de rijbak is diverse berg-ruimte voor bijvoorbeeld springmateriaal beschikbaar.

Bijgebouw met paardenstallen
Het bijgebouw met paardenstallen bestaande uit 3 compartimenten welke zijn gebouwd omstreeks 1954, heeft een totale oppervlakte van circa 864 m2, opgetrokken uit steens muren, betonnen begane grondvloer, betonnen kozijnen voorzien van enkelglas, stalenspanten met houten gordingen en het zadeldak is gedekt met asbesthoudende golfplaten. In het eerste compartiment bevinden zich 8 paardenboxen, in het tweede compartiment 4 paardenboxen en in het derde compartiment 16 boxen, een zadelkamer en een kastenhok.

Het woonhuis
Het woonhuis is dermate verouderd dat deze gesloopt of grondig gerenoveerd dient te worden.

Achter de stallen is de buitenrijbak gelegen. In de buitenbak bevindt zich een zandbodem van circa 40 m x 20 m. De rijbak is afgezet met houten omheining. Heeft u interesse in meer grond? Dat is mogelijk! Rondom het object zijn diverse weilanden gelegen met een totale oppervlakte van circa. 05.57.36 ha.

Bestemming
Conform het vigerende bestemmingsplan “Buitengebied Wouw” van de gemeente Roosendaal heeft het object met bijgebouwen de bestemming “Enkelbestemming Agrarisch 1” met een functieaanduiding paardenhouderij. Voor nadere informatie over deze bestemmingswijzigingsmogelijkheden kunt u contact opnemen met Staal Makelaars.

Aanvullende informatie
• De volgende nutsvoorzieningen zijn aanwezig: water, gas, elektriciteit en riolering;
• De paardenhouderij is gemakkelijk bereikbaar en heeft vele uitrijmogelijkheden;;
• Er is voldoende parkeergelegenheid voor meerdere auto’s, trailers en vrachtwagens op eigen terrein;
• Ruime binnenrijhal;
• Geschikt voor dubbele bewoning;
• Gelegen in een bosrijke omgeving;
• Meer grond bespreekbaar;
• Mogelijkheid tot uitbreiden van de stallen naar circa 40;
• Binnen 5 autominuten op de snelweg A58.

Klik voor volledige omschrijving

Staal Makelaars BV

Brieltjenspolder 40

4921PJ Made

0162-570471

info@staalmakelaars.nl

http://www.staalmakelaars.nl

Kenmerken

Algemeen
Prijs € 475.000 k.k.
Status Verwijderd
Aanvaarding In overleg
Soort object Paardenhouderij
Soort grond Zand
Woning
Bouwtype Bestaande bouw
Bouwjaar 2001
Perceeloppervlakte 9250 m²
Woonoppervlakte -
Inhoud -
Daktype -
Dakmateriaal -
Indeling
Aantal woonlagen -
Aantal kamers -
Aantal slaapkamers -
Badkamervoorzieningen -
Energie
Energielabel -
Soort verwarming -
Isolatievormen -
Buiten
Tuin Nee
Tuintype -
Tuinoppervlakte -
Parkeerplaatsen garage -